Blogger Backgrounds

Wednesday, February 12, 2014

SOMETHING TO SHARE ....




Lama rasanya dh x menaip.... hmm  berhabuk sdh ni blog .... 
sekarang nak start smula ... hopefully msih ada yg sudi membacanya... 

since dh married ni kehidupan bnyk d serah pada suami .... xda ms dh utk bnda yg lain ....by the way this year 2 taun dah kmi bersama ..bahagianya tuhan sja tau tp tipulh klo xda begolaknya ...nmapun asam garam kehidupan tntu ada ombak nya .... hahaha... mcm ombak RINDU lak... 

walaupun x grand but im proud of my race .... religion n my life...

my life just begin ..... msih bnyk yg perlu dilalui ... bnyk yg perlu ditempuhi 
hnya kesabaran dan ketentuan tuhan sja dipinta...

This 2 years bnyk dh dilalui ..... kesabaran sja yg mmpu diberikan...

HAPPY ANNIVERSARRY SAYANG ..... WISH U KNOW I LOVE U MORE THAN THOUSAND YEAR ...OR MILION LIFE.... JUST U ... 
PROUD TO BE UR WIFE ....  

Saturday, October 6, 2012

sel darah putih tinggi ~




everything t0 fast ..

hati rasa takut sangat bila kena amik darah n air kencing haritu ...
URAT pula ngada2 xnak timbul dah kna inject tempat yg salah ..skit sgt ~ smpaix leh bengkok tangan f0r a moment .. mybe sbb terlalu gelisah .... acttually takut ...

mAcam2 penerangan psl mAsalah kalo kita ada high blood 0n our white blood ....debar2 rasa jantung masa baca ...

 Sel darah putih  dikategorikan dalam lima subtipe dan masing-masing jenis memiliki peran yang berbeda dalam melawan penyakit. Biasanya, peningkatan jumlah sel darah putih hanya disebabkan oleh peningkatan satu jenis sel darah putih saja. Jumlah sel darah putih tinggi merupakan indikasi dari suatu masalah sistem kekebalan tubuh yang membuat tubuh rentan terhadap penyakit, sebuah penyakit pada sumsum tulang yang menyebabkan produksi sel darah tinggi, atau sebuah reaksi terhadap beberapa obat yang digunakan untuk meningkatkan produksi sel.

  1. Stres, baik itu emosional atau fisik

  2. Merokok

  3. Tuberkulosis

  4. Kerusakan jaringan, seperti salah satu menerima dengan luka bakar

  5. Akut atau kronis myelogenous leukemia

  6. Kronis atau akut leukemia limfositik

  7. Batuk rejan

  8. Parah reaksi alergi

  9. Myelofibrosis

  10. Polycythemia vera

  11. Infeksi virus lainnya

  12. Infeksi bakteri lainnya
Ternyata memiliki jumlah sel darah putih yang tinggi berbahaya juga untuk kesehatan Anda. Anda harus konsultasi ke dokter bila Anda tidak ingin terkena penyakit yang sangat serius seperti kanser darah.









g0d bless me .. amen ~

Friday, September 14, 2012

Masak - mEmasak Lagi ... ~

semalam cuba masak memasak lagi ...
macam2 dah dicuba ...even sedikit failed ... 0vercooked at least im trying ...

licin ~




popia .... 


hehehe....... 

bahan2 .. :

kulit popia ...
sayur- SaYurn + isi ayam ( dijadikan inti ).... 
telur .... ( Sebagai closed ) 

isikan inti kedalam kulit popia ..
then g0reng ...





HASILNYA !!!!! i'm sharing it with my neighb0urs.... ~  tq.... 





Monday, July 30, 2012

shAring something for t0day ...

suka sgt main masak2 kat rumah ..hahahaha ..smua main cmpak2 je ....
s0 hari ni nak telling st0ry what happen kat dapur me ..hr ni  try buAt "ayAm kUkus "

hee .....
selamat hUbby nux mamam ~

tAdaaaa ~ hasil campak m'campak...




sila teng0k dAn blh try ...

bAhan : 

ayam ...
lobak merah ( direbus dan potong kecil2 )
t0mato 
bawang bombay  
bawang putih 
hALia.... (lagi bnyk lg bagus )

cAra2 ...

susun ikut kreativiti smua bahan dlm kertas alluminium ... then kukus ...

siap ! TQ ... :)